Atelier Discriminarea pe intelesul tuturor – Moreni

In luna februarie 2024 in cadrul proiectului – PN1054 “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive”, a avut loc ATELIERUL – DISCRIMINAREA PE ÎNTELESUL TUTUROR, organizat in Municipiul Moreni. Prin intermediul atelierului s-a urmarit dezvoltarea personală a elevilor, prin organizarea de activități nonformale interactive, în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă. Astfel, au fost discutate cu participantii teme precum: consiliere în carieră, gestionarea emoțiilor; leadership; educație Civică si Politică; educație Financiară si Antreprenoriat.

Atelier hand made – Adjud

In luna Februarie 2024 a avut loc ATELIERUL DE PICTURA SI HAND MADE desfasurat in cadrul proiectului – “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive„ Contractul de Finantare nr. PN1054 nr. 30/28.12.2022/SEE, desfsurat in Municipiul Adjud Judetul Vrancea.

Atelierul a fost organizat cu tineri si persoane de varstnice de etnie roma si neromi, in cadrul carora s-au confectionat martisoare.

Atelier sport Adjud

In luna Februarie 2024 a avut loc ATELIERUL PROMOVAREA INTERCULTURALA PRIN SPORT desfasurat in cadrul proiectului – “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive„ Contractul de Finantare nr. PN1054 nr. 30/28.12.2022/SEE, desfsurat in Municipiul Adjud Judetul Vrancea.

Atelierul a fost organizat cu tineri de etnie roma si neromi, in cadrul caruia a fost organizata o competitie de fotbal.

Atelier sport Moreni

In luna Februarie 2024 a avut loc ATELIERUL PROMOVAREA INTERCULTURALA PRIN SPORT desfasurat in cadrul proiectului – “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive„ Contractul de Finantare nr. PN1054 nr. 30/28.12.2022/SEE, desfsurat in Municipiul Moreni Judetul Dambovita.

Atelierul a fost organizat cu tineri de etnie roma si neromi, in cadrul caruia au fost organizate 4 competitii sportive pe grupe de varsta.

  • Competitie fotbal juniori cu varste cuprinse intre 9-12 ani
  • Competitie fotbal juniori cu varste cuprinse intre 12-14 ani
  • Competitie Handbal fete junioare cu varste cuprinse intre 9-12 ani
  • Competitie Handbal fete junioare cu varste cuprinse intre 12-14 ani


Consiliere Adjud

Incepand cu luna iulie 2023, in cadrul proiectului – PN1054 “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive” au fost demarate activitatile de informare, consiliere si mediere profesionala, pentru persoanele inscrise in grupul tinta al proiectului, din Municipiul Moreni si din Municipiul Adjud, judetul Vrancea. Acestea vor beneficia de servicii de informare si consiliere pentru orientarea profesionala, sedinte colective si individuale, fie prin indrumarea catre un anumit tip de curs de formare profesionala, in functie de nivelul de studii si de profilul personal, fie catre un loc de munca adecvat pregatirii si inclinarii sale profesionale, urmand ca in cadrul activitatii de mediere sa fie inclusiv transmise catre beneficiari eventuale propuneri de locuri de munca disponibile din regiune. Aceasta activitate are un caracter continuu si va avea loc pana la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului.


Facilitare comunitara

In cadrul proiectului – PN1054 “DEMNI Dezvoltare Echitabilă, Măsuri Nediscriminatorii și Incluzive” a fost demarat procesul de facilitare comunitara, ce are ca scop implicarea, animarea si intensificarea participarii membrilor comunitatii la dezvoltarea locala durabila (componenta de inovare sociala si nediscriminare). In cadrul procesului de facilitare au fost organizate Focus Grupuri cu memebrii comunitatii din Municipiile Moreni si Adjud. Focus Grupurile au avut ca scop identificarea problemelor stringente ale comunitatilor si implicarea activa a membrilor acestora. De asemenea, au fost montate 4 corturi personalizate prin intermediul carora au fost colectate informatii si a fost acordat sprijin in rezolvarea problemelor sociale.

Seminar Lideri Formali si informali – Moreni

Tot in cadrul procesului de facilitare comunitara au fost organizat primul „Seminar cu liderii formali si informali ai comunitatilor romi la nivel local/judetean” in vedere dezvoltarii abilitatilor de implicare activa.

O nouă serie de beneficiari din cadrul proiectului DEMNI au primit câte un ghiozdan complet echipat și adaptat nivelului de studii și kituri de igienă personală.

Proiectul beneficiază de un grant de 766.554 de euro oferit de Islanda, Liechenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului de Dezvoltare Locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) și este menit să rezolve nevoile individuale pentru un număr de 1550 de persoane.

În total, un număr de 200 de copii vor primi câte un ghiozdan complet echipat și adaptat nivelului de studii, iar 400 de persoane vor beneficia de kituri de igienă personală. De asemenea, persoanele din cadrul grupului țintă vor beneficia de servicii medicale (analize, tratamente stomatologice, etc.), precum și de servicii educaționale, servicii de informare și consiliere profesională, cursuri de formare profesională.

Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Moreni au demarat o nouă activitate în cadrul proiectului DEMNI.

Proiectul beneficiază de un grant de 766.554 de euro oferit de Islanda, Liechenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului de Dezvoltare Locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) și este menit să rezolve nevoile individuale pentru un număr de 1550 de persoane.

Astfel, astăzi, un număr de 200 de copii vor primi câte un ghiozdan complet echipat și adaptat nivelului de studii, iar 400 de persoane vor beneficia de kituri de igienă personală. De asemenea, persoanele din cadrul grupului țintă vor beneficia de servicii medicale (analize, tratamente stomatologice, etc.), precum și de servicii educaționale, servicii de informare și consiliere profesională, cursuri de formare profesională.

Una dintre multele activitati desfasurate in cadrul proiectului DEMNI s-a concretizat prin acordarea unui numar de 150 de persoane a unui pachet de analize de baza si consultatii de specialitate gratuite in functie de nevoile/diagnosticul fiecaruia.

O alta activitate a proiectului a constat in acordarea a 150 de consultatii medicale stomatologice gratuite beneficiarilor proiectului.

La nivel de scoala au fost desfasurate o serie de ateliere si activitati educationale, cu sprijinul expertului educatiei din proiect, in scopul prevenirii abandonului scolar si imbunatatirii situatiei scolare, conditiile de studiu si dezvoltare, in special pentru copiii cu risc de abandon scolar.

Echipa de implementare a proiectului a desfasurat campania “O alimentatie sanatoasa”, care are ca scop mentinerea starii de sanatate si importanta consumului de fructe si legume pentru organism, campanie la care au participat persoane de etnie roma ( copii, parinti, bunici ) din grupul tinta al proiectului.

ro_RORO